huidstudio
face to face

Acne

Acne is een veelvoorkomend, vervelend huidprobleem waarbij de talgklieren verstopt en/of ontstoken raken. Er bestaan verschillende vormen acne. Je kunt er last van hebben op het gezicht (vulgaris) maar ook elders op het lichaam of in de lichaamsplooien (ectopica/ Hidradenitis suppurativa). Acne komt het meest voor bij jongeren rond de puberteit maar er bestaan ook vormen die ontstaan op latere leeftijd (acne tarda). Een hele heftige vorm van acne (conglobata) kan zorgen voor diepe littekens. Bijna iedereen heeft wel eens een lichte vorm van acne gehad en kan zich goed voorstellen hoe cosmetisch storend het is.

acne

Oorzaken acne

Acne kan veroorzaakt worden door genetische factoren, hormonale factoren, psychologische stress, omgevingsfactoren, afsluitende cosmetica en/of druk op de huid. Soms kan de oorzaak worden aangepakt maar vaak is dit onvoldoende of kan er geen precieze oorzaak worden achterhaald.

Ontstaan acne

Er zijn meerdere factoren die een rol spelen bij het ontstaan van acne. De talgklieren maken meer talg aan dan normaal waardoor de huid vet aanvoelt en de poriën verstopt raken. Dit kan een hormonale oorzaak hebben. De huid is daarnaast vaak verdikt doordat de dode huidcellen niet goed kunnen afschilferen. Als een porie verstopt raakt maar er wordt wel steeds nieuw talg geproduceerd, dan knapt de porie van binnen stuk en kunnen er bacteriën bij komen. Dit leidt tot een rode, pijnlijke ontsteking.

acne in de puberteit

Acne littekens kunnen bij elke vorm van acne ontstaan, maar met name na het doormaken van een ernstige vorm (conglobata). Typerende acnelittekens zijn diepe putjes, die vooral in het gezicht als cosmetisch storend worden ervaren. Littekens verdwijnen nooit helemaal uit zichzelf.

Acne behandeling bij Huidstudio face to face

Om acne zo goed mogelijk te behandelen, vindt er eerst een vrijblijvend intakegesprek plaatst waarbij er gekeken wordt van welk type acne er sprake is. Helma Dappers stelt voor u een persoonlijk behandelplan op en bespreekt met u welke behandeling het meest geschikt is. De acne behandelingen van Huidstudio face to face zijn gericht op de twee hoofdoorzaken van acne: de verdikte huid en de verstoppingen. Een ander vervelend probleem zijn de littekens. Deze kunnen aangepakt worden met micro needling behandelingen. Hieronder vindt u een kort overzicht van de verschillende behandelingen in mijn praktijk:

Acnebehandeling basis
De huidtherapeut reinigt de huid met hoogwaardige reinigingsproducten en verwijdert de onzuiverheden met behulp van een speciale techniek. Er worden adviezen gegeven om de huid zo goed mogelijk te verzorgen.

Fruitzuur peeling
Een chemische peeling, zoals de fruitzuurpeeling,ook wel AHA peeling genoemd, zorgen voor een diepe reiniging van de poriën. Ook versnelt het het afschilferingsproces van de huid. Het voorkomt daarnaast het ontstaan van nieuwe verstoppingen. De talg kan hierdoor makkelijk worden afgevoerd en dit voorkomt verstoppingen en ontstekingen.

Als u interesse hebt en meer van deze behandelwijze wilt weten, maak dan een afspraak via 06-55884122 of stuur mij een e-mail.